Και ενώ πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα καθώς την τρίτη θέση στο δήμο Αθηναίων κατέλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή «επικρατεί» στις περιοχές όπου η εγκληματικότητα είναι μεγάλη και ο όγκος των μεταναστών είναι συσσωρευμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης, συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά του στο 4ο και στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας, δηλαδή 20,07% και 18,80%  αντίστοιχα. Το 4ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, περιλαμβάνει τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπόλια μέχρι Πατήσια και το 6ο διαμέρισμα περιλαμβάνει τις περιοχές Άνω Κυψέλη, Κυψέλη, Νέα Κυψέλη, Πλ. Αμερικής, Πλ. Αττικής, Άγιος Παντελεήμονας.

Το ζήτημα που τίθεται και πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και οι δύο υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο είναι ότι παρά τις διώξεις από τη Δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζιστικού χαρακτήρα, παρά τις καταγγελίες για τις επιθέσεις σε μετανάστες, παρά τις αποκαλύψεις για την δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κασιδιάρης συνεχίζει να βρίσκει πολλά ευήκοα ώτα στις περιοχές όπου «ανδρώθηκε» και η πολιτεία δεν έχει ακόμη καταπολεμήσει την εγκληματικότητα.

Ωστόσο, την ευθύνη για την ψήφο τους έχουν και οι πολίτες που «στήριξαν» την Χρυσή Αυγή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχαστούν οι δημοκρατικές δυνάμεις.

ΑΝ. ΓΑΛ.