Ο Δημήτρης Κωστούρος με τον ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό «Ναύπλιο. Επόμενη μέρα» εξελέγη Δήμαρχος Ναυπλίου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 52,13% και 10.812 ψήφους, αφήνοντας δεύτερο και... καταϊδρωμένο τον Χρήστο Γραμματικόπουλο ο οποίος με το συνδυασμό «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα» έλαβε ποσοστό  33,71% και 7.033 ψήφους. 

Παρ' ότι δεν υπήρξε επίσημη κομματική υποστήριξη, ακόμα και οι πέτρες από την εποχή του Κολοκοτρώνη γνώριζαν στην όμορφη πρωτεύουσα της Αργολίδας, ότι τον κ. Γραμματικόπουλο σιγοντάρησε με όλες του τις δυνάμεις ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.      

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι πώς ο άνθρωπος που εξελέγη πρώτος βουλευτής στην Αργολίδα πριν από δύο χρόνια με ποσοστό 36,27% και 22.057 ψήφους και σήμερα κατέχει κυβερνητική θέση, κατάφερε να χάσει την επιρροή που είχε στους ψηφοφόρους αλλά κυρίως στα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία τον άφησαν να εκτεθεί με μια υποψηφιότητα που όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος «δεν τραβούσε».   

«Πόνταρε σε κουτσό άλογο», έλεγαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα για την επιλογή του Γιάννη Ανδριανού. Ο ίδιος όμως φάνηκε να τον πιστεύει πάρα πολύ. Μάλιστα, όπως μάθαμε, σε εκδήλωση που έγινε προ δυο μηνών για τον πρώτο Μαραθώνιο Ναυπλίου ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε επί ώρες δίπλα στον Χ. Γραμματικόπουλο για να του δώσει «πόντους».

Ήταν μάλιστα τόσο φανατική η υποστήριξη στο πρόσωπό του που πήγαινε ο ίδιος ως υφυπουργός και ζητούσε από τους διοργανωτές του Μαραθωνίου να παρακάμψουν τη λίστα και να καλέσουν τον υποψήφιο δήμαρχο να δώσει έπαθλο σε κάποιους νικητές. Η εικόνα προκάλεσε αρνητική εντύπωση στους διοργανωτές οι οποίοι «δεν ήθελαν να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση σε ένα αθλητικό γεγονός που αναδεικνύει το Ναύπλιο και όχι τα πρόσωπα», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. 

Το ακόμα χειρότερο για το «πουλέν» του υφυπουργού είναι ότι ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά και στις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες του δήμου (Ναυπλιέων, Μιδέας, Ασίνης και Νέας Τίρυνθας). Αυτό σημαίνει ότι η κομματική ψήφος αποδοκιμάστηκε και μαζί στο κάδρο μπαίνει είτε το θέλει, είτε όχι και ο Γιάννης Ανδριανός. Η τακτική μάλιστα που ακολούθησε προεκλογικά ο συνδυασμός του Χ. Γραμματικόπουλου ήταν της σύγκρουσης και της λάσπης προς τους αντιπάλους, κάτι το οποίο δεν πρέπει να χρεωθεί στον ήπιων τόνων υφυπουργό.

Το τελικό αποτέλεσμα πάντως δεν δικαιώνει την επιλογή του ούτε την αμέριστη στήριξη που προσέφερε προσωπικά στον επικεφαλής του ηττημένου συνδυασμού. 

Αυτή τη φορά δεν μέτρησε σωστά τα «κουκιά» ο Γιάννης Ανδριανός. Στο μέλλον ίσως είναι περισσότερο προσεκτικός με τις επιλογές του. Το πάθημα γίνεται μάθημα, συνήθως. 

Π.Ρ.