Στο Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πέρασαν ακριβώς πέντε χρόνια από τα εγκαίνια του Μουσείου, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός υποδεχόταν ως υπουργός Πολιτισμού τους επίσημους προσκεκλημένους για την επίσημη τελετή. Ο χρόνος όμως δεν φαίνεται να έχει αλλοιώσει ούτε στο ελάχιστο τη μνήμη του Αντώνη Σαμαρά. 

Με την ίδια άνεση που τότε ξεναγούσε ο ίδιος τους προσκεκλημένους αποκαλύπτοντας πολλές λεπτομέρειες για τα πολύτιμα αρχαία του Μουσείου, έτσι και σήμερα έδωσε στον κ. Γιουνκέρ όλες εκείνες τις πληροφορίες που κάνουν την επίσκεψη μοναδική. 

Ο πρωθυπουργός είχε πληροφορηθεί από τους αρχαιολόγους και ειδικότερα από τον διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, με ποια λογική είναι τοποθετημένα τα αρχαία ευρήματα ώστε να γίνει κατανοητό στον επισκέπτη όλο το φάσμα της ιστορικής εποχής που ανήκει το κάθε ένα αντικείμενο. 

Με αυτή τη γνώση που απέκτησε δεν εντυπωσιάζει απλώς τους ξένους επισκέπτες, αλλά κάνει πιο ισχυρή την επιχειρηματολογία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. 

Γ.