Είναι Άνοιξη και η φύση όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρίσκεται σε πραγματική αναγέννηση. Τα λουλούδια ανθίζουν, τα φυλλοβόλα δένδρα γεμίζουν πάλι καταπράσινα φύλλα και δημιουργείται ένα πολύχρωμο σκηνικό πολλαπλών συνδυασμών χρωμάτων και αρωμάτων. 

Η φύση την Άνοιξη γιορτάζει. Βρίσκεται σε έξαρση, όπως λέμε, είναι γενικώς...στα πάνω της!  

Σε κάθε βήμα βλέπεις το θαύμα της φυσικής δημιουργίας, όπου κι αν βρίσκεσαι. Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας όπου μικρά λουλουδάκια ξεπροβάλλουν ακόμα και μέσα από τα τσιμέντα. 

Κι όμως υπάρχει ένα σημείο σε πολυσύχναστο δρόμο όπου τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει.  Εκεί που κάποτε ανθούσαν ακόμα και οι... μίζες που λέει ο λόγος, τώρα ερημιά και ξεραϊλα! 

Αντί για πράσινο, το χρώμα που άλλοτε εξέφραζε το όλον ΠΑΣΟΚ, εξού και το προσωνύμιο "πρασινοφρουρός" για τους έχοντες κομματική ταυτότητα και ειδικά προνόμια κυρίως στο δημόσιο, το σπίτι του Άκη, το παλάτι που πρόδωσε τα πλούτη του, γέμισε από το καφέ χρώμα των φυτών που ξεράθηκαν στην ταράτσα αφού πλέον κανείς δεν τα φροντίζει.  

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία η ερημιά βασιλεύει πλέον στο νεοκλασικό κτίριο στον αριθμό 33 της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Τα φυτά έγειραν με το χρόνο και μαράζωσαν μέχρι που ξεράθηκαν εντελώς. Το πλατάνι μπροστά από το σπίτι μοιάζει να επαίρεται που παρά την ταπεινή του καταγωγή, σχεδόν... πεζοδρομίου δηλαδή, δεν το έβαλε κάτω και υψώνεται κάθε χρόνο λίγο ψηλότερα με τα λιγοστά νερά που φτάνουν στις ρίζες του. Δεν θέλησε μεγαλεία. Του φτάνει να έχει την υπερηφάνεια του και να είναι ζωντανό ακόμα και αν δέχεται τις ...περιποιήσεις των σκύλων, που και που, ή κάποιων νεαρών ζευγαριών που θέλησαν να αφήσουν ανεξίτηλο επάνω στο κορμό του τον έρωτά τους. Αυτό κι αν είναι μάθημα ζωής. Τα φυτά που με...περισσή  αλαζονεία ανέβηκαν γρήγορα στην κορυφή και στόλιζαν την ταράτσα απέναντι από την Ακρόπολη γρήγορα έχασαν το σφρίγος και τη λάμψη τους και έμειναν ξερόκλαδα. Ενώ το ταπεινό πλατάνι σιγά - σιγά φτάνει στο ίδιο ύψος και ακόμα ψηλότερα γεμάτο καταπράσινα φύλλα και ομορφιά για τη ζωή.  

Γ.