Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.  

Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ δέχονται ήδη βροχή τηλεφωνημάτων για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις και τις ομιλίες που θα κάνουν αυτήν την εβδομάδα οι υποψήφιοι της ΝΔ σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους. 

Ωστόσο υπάρχει απροθυμία από πολλούς γεγονός που προκαλεί έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τον λόγο αυτό έχουν επιστρατευτεί κορυφαίοι παράγοντες της Συγγρού αλλά και κάποιοι εκ των συνεργατών του ίδιου του πρωθυπουργού που ζητούν με έντονο μάλιστα ύφος από τους υπουργούς και τους βουλευτές να βρίσκονται αυτήν την εβδομάδα στις εκλογικές τους περιφέρειες για την στήριξη των υποψηφίων. 

Ωστόσο σε αυτήν την επικοινωνιακή προσπάθεια συσπείρωσης υπάρχουν αρκετά εμπόδια. Πρώτο εξ αυτών είναι ότι αρκετοί από τα πρωτοκλασσατα στελέχη έχουν ταχθεί υπέρ των ανταρτών του κόμματος. Δεύτερο εμπόδιο είναι το πολιτικό κόστος καθώς ουδείς θέλει να χρεωθεί μια πιθανή ήττα του υποψηφίου που στηρίζει το κόμμα. Κάποιοι άλλοι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν εμέσως την δυσφορία τους για την επιλογή του κόμματος στην περιφέρειά τους. 

Και ενώ αυτή η «επιχείρηση» βρίσκεται σε πλήρη εξέξλιξη το μεγάλο βάρος πέφτει πάλι στον Αντώνη Σαμαρά ο όποίος θα βρεθεί στην περιφέρεια σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ και όχι μόνο. Ο πρωθυπουργός μετά την παρουσιάση του αναπτυξιακού προγράμματος για την χώρα θα βρεθεί και παλι εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. 

Γ.Γ.