«Για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα επανέλαβε η ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές», έγραφε ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης των «Νέων», tanea.gr.

Μια ανάρτηση που προκάλεσε την άμεση οργισμένη παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου που με δήλωσή του κατακεραύνωνε την κ. Δαμανάκη: «Προφανώς η κ. Δαμανάκη δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Και αυτό που έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΕ, καθώς και με την τρόικα, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα».

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε η οργή και της Ελληνίδας Επιτρόπου που από τη Ρώμη έσπευσε να διαψεύσει, όχι μόνο ότι έχει πει αυτά που επικαλείται η ιστοσελίδα αλλά και ότι έχει πει... οτιδήποτε.

Τί είχε γίνει;

Απλά «ξεθάφτηκε» από το αρχείο παλαιότερη δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη.

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η «γκάφα», η ηλεκτρονική έκδοση των Νέων αναγκάστηκε να αναρτήσει την εξής ανακοίνωση:

«Προσωρινή αναστάτωση προκάλεσε την Τρίτη μια ολιγόλεπτη ανάρτηση στον ιστότοπο των «ΝΕΩΝ» μιας παλαιότερης ραδιοφωνικής συνέντευξης της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη. Η ανάρτηση που κατέβηκε σχεδόν αμέσως οφείλεται σε τεχνικό λάθος που ενεργοποίησε ένα αρχειοθετημένο άρθρο. Ασφαλώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα. Και γι' αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διευκρινίσει πως "αυτό που έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΕ, καθώς και με την τρόικα, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση των μισθών". Από την πλευρά της εξάλλου η Μαρία Δαμανάκη από τη Ρώμη όπου βρίσκεται διέψευσε κατηγορηματικά ότι έκανε οποιεσδήποτε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τον κατώτατο μισθό. Ουδέποτε η κυρία Δαμανάκη έκανε παρόμοιες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο».

Για να ακουλουθήσει μια ακόμη ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου, που έδειχνε την ανακούφισή του:

«Η δήλωση που ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης λανθασμένα ανέφεραν ότι έκανε σήμερα η κα Δαμανάκη, δεν έχει γίνει. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα».