Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Η πρωτοτυπία και οι εκπλήξεις ποτέ δεν έλειψαν από τον ελληνικό προεκλογικό στίβο. Στη διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι «Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Δημιουργία Οικολογία» στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, έκαναν τη διαφορά. 

Ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος αντί να αρχίσει να απαριθμεί τις προτάσεις με τις οποίες οι Πράσινοι ζητούν την ψήφο των πολιτών, έδωσε το λόγο στην Ειρήνη Δασκαλάκη για να αρχίσει η συνέντευξη με ένα...τραγούδι!

Την ώρα που άλλοι φωνασκούν, αλληλοκατηγορούνται και στρέφουν τα βέλη τους προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους, οι Πράσινοι χάρισαν στους ακροατές και τηλεθεατές ένα τραγούδι. Όχι βέβαια κάποιο τυχαίο τραγούδι. Δεν είπαν και την ... Καραγκούνα!

Η Ειρήνη Δασκαλάκη που έχει πτυχίο Κοινωνιολογίας από το Σαλέρνο της Ιταλίας, είναι διπλωματούχος ξεναγός γνωρίζει πέντε γλώσσες, είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αθήνας και έχει σπουδάσει πιάνο και φωνητική μουσική, μας χάρισε πολύ ωραίες νότες και μηνύματα από ένα τραγούδι που έρχεται από την αρχαιότητα. Ήθελε όπως είπε να συνδέσει ξανά την Ελλάδα με τον πολιτισμό της και να περάσει το μήνυμα αυτό και στην Ευρώπη. 

Οι Πράσινοι πρωτοτύπησαν καιρός είναι να ακολουθήσουν και άλλα κόμματα. Για παράδειγμα «Το Ποτάμι», που είναι και στην επικαιρότητα, θα μπορούσε να αρχίσει μια συνέντευξη τύπου με .....στριπτίζ! Γιατί όχι; Ξέρετε τι κόσμο θα μάζευε η «Ελιά» αν είχε προαναγγείλει αγώνα σούμο ας πούμε; Τώρα μη με βάλετε να πω ανάμεσα σε ποιους... Υπάρχουν πολλές ιδέες λίγο κέφι χρειάζεται το οποίο έδειξαν ότι το διαθέτουν οι «Πράσινοι». Άντε, την άλλη φορά και με... χορούς!

Γ.