Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Τα «χάδια» που έχουν δεχτεί τις τελευταίες ημέρες οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο. Εκεί που ορισμένοι κρυβόντουσαν ή ντρεπόντουσαν να πουν τι ψηφίζουν τώρα βλέπουν τους μονομάχους της δεύτερης Κυριακής να τους κλείνουν το μάτι. 

Άλλοι τους προσεγγίζουν από δεξιά, που θεωρούνται άλλωστε και συγκοινωνούντα δοχεία και άλλοι εσχάτως τους πλησιάζουν από αριστερά προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Για παράδειγμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη κάθε ψήφο που αποσπάται από το ναζισμό και το φασισμό». Μη μου πείτε ότι δεν πήγε το μυαλό σας στον Μπαλτάκο; Έτσι δεν αιτιολόγησε και ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου τους λόγους προσέγγισής του με τους χρυσαυγίτες; Τις ψήφους δεν ήθελε για τη δική του παράταξη; 

Το κίνητρο λοιπόν και για τον Μπαλτάκο και για τον Σκουρλέτη είναι το ίδιο. Οι ψήφοι που πηγαίνουν στη Χρυσή Αυγή. Έχουν διαφορετικές αφετηρίες και σαφώς διαφορετικές πρακτικές αλλά τον ίδιο στόχο. «Δεν θα αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή» είπε ο Μπαλτάκος, «Κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία», είπε ο Σκουρλετ...άκος!

Γ.