Εξώδικο απέστειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνος Λουράντος, προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας ότι έχει δεχτεί «σωρεία ψευδών, δυσφημιστικών και προσβλητικών δηλώσεων» από τον υπουργό Υγείας.

Αφορμή για το εξώδικο αποτέλεσαν δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για τον κ. Λουράντο, ότι ζει πολυτελώς και δεν έχει δικαίωμα να το παίζει εργατοπατέρας και η φορολογική δήλωση του προέδρου του ΦΣΑ περιλαμβάνει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ. 

Στο εξώδικό του ο κ. Λουράντος αναφέρει, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τον υπουργό: «Φέρεσθε να έχετε δηλώσει δημοσίως, μετά βεβαιότητος και κυρίως εν γνώσει της αναληθείας των ισχυρισμών σας, ότι ενδέχεται να είμαι διαπλεκόμενο πρόσωπο το οποίο λαμβάνει τεράστια χρηματικά ποσά και δη από κρατικούς οργανισμούς, χρησιμοποιώντας μάλιστα παντελώς ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές».

Στη συνέχεια, ο κ. Λουράντος σε επιστολή του προς τον κλάδο που εκπροσωπεί σημειώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του υπουργού ζητώντας αποζημίωση, η οποία εφόσον επιδικαστεί θα επιδοθεί σε φραμακοποιούς που πλήττει το μνημόνιο. «Δεν έχει απαντήσει στο εξώδικο που του έστειλα πριν 10 ημέρες και του ζητούσα να αποδείξει αυτές τις αθλιότητες που λέει για εμένα προσωπικά, στην προσπάθεια του να χτυπήσει τον κλάδο. Καλυπτόμενος πίσω από την προσωρινή ασυλία του, νομίζει ότι μπορεί να σπιλώνει συνειδήσεις, να ισοπεδώνει αξίες και να εξαπολύει φασιστικές επιθέσεις, όπως έμαθε να κάνει».

Ωστόσο, σε σχόλιό του σήμερα στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης ανέφέρει:  «Κανένα εξώδικο του κ. Λουράντου δεν έχω παραλάβει. Όταν και αν το παραλάβω θα απαντήσω αναλόγως».

 

ΑΝ. ΓΑΛ.