Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Στο ταξί που μπήκα, γύρω στις 8:30 Πέμπτη πρωί, ο δείκτης του ραδιοφώνου είναι κολλημένος στο "Κόκκινο". Το ραδιοφωνικό σταθμό που πρόσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιότερα ο 902 ήταν το ραδιόφωνο του ΚΚΕ. Ακούω τον δημοσιογράφο να καλωσορίζει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη και στην συνέχεια να επιχειρούν και οι δύο, χωρίς να διαφωνούν εννοείται, να διερμηνεύσουν τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

«Πρέπει να δούμε ποια είναι η αφετρία του καθενός», διατείνεται ο κ. Βουδούρης. "Ο κ. Τατούλης μπορεί να έλαβε τώρα 43%, όμως η αφετηρία του ήταν το 87% που είχε λάβει αντιστοίχως στον πρώτο γύρο το 2010". "Το 87%", όπως είπε, "προκύπτει από το άθροισμα του δικού του ποσοστού και του ποσοστού που είχε ο υποψήφιος τότε με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας". Το συμπέρασμα ήταν ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης με το 15,72% αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο σε σύγκριση με το 2010, ενώ ο Πέτρος Τατούλης με το 43,17% θα πρέπει με τη ...λογική στο "Κόκκινο" μάλλον να είναι δυσαρεστημένος που έπεσε η δημοστικότητά του στο μισό μέσα σε τέσσερα χρόνια. 

Δεν άκουσα τη συνέχεια διότι προτίμησα να κατέβω και να συνεχίσω με τα πόδια. Η συζήτηση μου θύμισε τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2012 στην ΕΡΤ ένας μεγαλοδημοσιογράφος, ο οποίος είχε φτάσει να αμοίβεται με 700.000 ευρώ το χρόνο για να μεταγλωτίζει ντοκυμαντέρ. Η πιο δύσκολη ερώτηση που του είχε κάνει ήταν : "τελεταία πάντως έχετε βελτιώσει πολύ τη ρητορική σας κ. Τσίπρα!". Και ο Αλέξης ....είχε κοκκινήσει, με το δίκιο του, από αμηχανία και ντροπή.

Λίγο αργότερα πάντως άκουσα την Ρένα Δούρου, με αφορμή άλλο ζήτημα, να δηλώνει: "δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε τους ψηφοφόρους". Άραγε στον κ. Βουδούρη το είπε;

Γ.