Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Είναι αδύνατον να μην έχετε δει τη διαφήμιση της «Ελιάς» - ΠΑΣΟΚ στην τηλεόραση. Προβάλλεται τόσο συχνά που ακόμα κι αν δεν βλέπεις συχνά τηλεόραση θα την πετύχεις σίγουρα αν μπεις σε κάποιο κατάστημα όπου παρακολουθούν ένα, οποιοδήποτε, κανάλι. 

Η μελαχρινή κοπέλα λέει "Είμαι ΠΑΣΟΚ"...! Αμέσως σκέφτεσαι: "το κακόμοιρο το κορίτσι πρέπει να το δει κάποιος ψυχαναλυτής".  Μετά αναρωτιέσαι: "Λες να είναι και για αυτή η πρώτη φορά όπως της άλλης στο Ποτάμι;". 

Η νεαρή, απτόητη, συνεχίζει και σε καλεί να ψηφίσεις... ΠΑΣΟΚ!  Το σποτάκι έχει το σήμα της ΕΛΙΑΣ. Κάπου αριστερά κάτω εμφανίζεται ο "ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει", μαζί με τους άλλους δύο κομματικούς σχηματισμούς του Λοβέρδου και του Μόσιαλου, οι οποίοι μπήκαν υπό τον ίσκιο της «Ελιάς» για να μην τους ...κάψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ! Όμως από την αρχή ως το τέλος το σποτάκι προβάλλει την ...πασοκίλα χωρίς καμία αναφορά στη "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" ούτε στη "Δυναμική Ελλάδα".  

Βεβαίως, είναι πιθανό να υπάρχει μια προφανής εξήγηση πίσω απ' το "μονοπώλιο" του ΠΑΣΟΚ στο προεκλογικό σποτάκι. Αν πληρώνει μόνο το ΠΑΣΟΚ; Γιατί να αναφερθούν και οι άλλοι δύο; Τσάμπα διαφήμιση; Η Χαριλάου Τρικούπη όμως δεν έχει ξεπληρώσει τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, έδωσε τόσα χρήματα για να προβάλλεται αμέτρητες φορές η πολιτική διαφήμιση της ΠΑΣΟΚΟ..ΕΛΙΑΣ; 

Γ.