Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Ως την τελευταία ώρα θα "τρέχει" το επιτελείο της Συγγρού να ανεβάσει τα ποσοστά της συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής αλλά και τις ενδείξεις των ερευνών κοινής γνώμης η συσπείρωση των ψηφοφόρων της παράταξης είναι χαμηλότερη από εκείνη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να καταγράφεται προβάδισμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιποίτευσης σε όλες τις μετρήσεις. 

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το NEWPOST, της Παρασκευής 23 Μαίου, αγίζει το 65% όταν η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 70%. 

Με τη διαφορά στην ίδια έρευνα να είναι μόλις στο 1% δικαιολογημένα ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας "παλεύουν" να παρακινήσουν όσο γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους του κόμματος να πάνε την Κυριακή στις κάλπες ώστε να καλυφθεί και να υπερκεραστεί αυτή η διαφορά. 

Οι απόψεις πάντως γύρω από τον παράγοντα που ανεβάζει τη συσπείρωση διίστανται. Κάποιοι πιστεύουν ότι με τη διαφορά σε οριακό σημείο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να συσπειρωθούν πιο εύκολα διότι η πιθανότητα νίκης είναι πιο κοντά. Ενώ η άλλη σχολή σκέψης θεωρεί ότι η μεγάλη διαφορά που βγάζουν ορισμένες δημοσκοπήσεις ίσως λειτουργήσει καταλυτικά στη συνείδηση των ψηφοφόρων που δεν θέλουν να γευτούν μια ήτττα με...πολλά γκολ.     

Γ.