Μπρος – πίσω, είπα – ξείπα. Σε αυτές τις δύο φράσεις μπορεί να συμπυκνωθεί το σημερινό σήριαλ που έχει τον τίτλο: «Αποχωρεί ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών».

Η αλήθεια είναι πως με την προεκλογική εκστρατεία ο κύριος υπουργός απήλαυσε μία ανάπαυλα από τα πυρά που δέχθηκε για την πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία δύο χρόνια. Τα φίλια (και μη πυρά) κόπασαν κάπως καθώς κορυφωνόταν η μάχη για τις ευρωεκλογές αφού ο Γιάννης Στουρνάρας ως γνωστόν είναι εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Καθώς οι εκλογές ολοκληρώθηκαν,επέστρεψαν και οι αγαπημένες συνήθειες. Τα παιχνίδια των διαρροών άρχισαν εκ νέου – μαζί με τα σενάρια του ανασχηματισμού – , μία ασχολία που όπως φαίνεται ο κ. Στουρνάρας την ασκεί με... τέχνη:

Αφού πρώτα γνωστοποίησε (μέσω συνεργατών όπως πάντα) τη δυσαρέσκεια του για την κριτική που δέχεται και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει (αν και τα σενάρια τον θέλουν να αντικαθίσταται), τα μάζεψε σε χρόνο – ρεκόρ, σπεύδοντας να βγάλει και... διευκρινιστική ανακοίνωση!

Μέσα σε όλα αυτά νάσου και ο κ. Στουρνάρας και οι αγαπημένες του διαρροές. Αφού ισχυρίζεται ότι παρήγαγε έργο όμως ο ΥΠΟΙΚ, γιατί παραπονιέται για τα πυρά;

ΠΑΝ.ΒΕΛ.