Η θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το "μήλον της έριδος" για υπουργούς, πρώην υπουργούς και μεγαλοστελέχη των κομμάτων. Το ποιος θα θητεύσει για πέντε χρόνια στην Κομισιόν το αποφασίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Η Μαρία Δαμανάκη ήταν η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, ο Σταύρος Δήμας ήταν η επιλογή του Κώστα Καραμανλή κ.ο.κ.  

Ωστόσο όταν πλησιάζει η ώρα της επιλογής διάφοροι τυχάρπαστοι εμφανίζονται στον ορίζοντα και καλοβλέπουν την περιζήτητη θέση. Οι επισπεύδοντες συνήθως την πατάνε. Γι αυτό ο λαός λέει "όποιος βιάζεται σκοντάφτει". 

Ένας από τους επίδοξους "μνηστήρες" που προβάλλει, μέσω συγκεκριμένων διαύλων, τον εαυτό του, είναι και ο υπουργός της "Ανάπτυξης". Επειδή ζούμε σε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι καλά, φαντάζομαι ότι η συνέντευξη στην οποία άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τυχαία. 

Πώς να άκουσε άραγε η Ντόρα, που δεν είναι ούτε μικρή, ούτε εξερευνήτρια στην πολιτική, την εκπεφρασμένη πλέον επιθυμία του άλλοτε συνοδοιπόρου της "αναπτυγμένου" υπουργού. Διότι, μη μου πείτε ότι ξεχάστηκαν με μιας οι στενοί δεσμοί που είχε ο Χατζηδάκης με την οικογένεια Μητσοτάκη!  Ο λαός μας, ως θυμόσοφος που είναι, ξέρει ότι "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος", σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσατε εσείς αν ήσασταν στη θέση της Ντόρας. 

Θα μου πεις, μα έχει κάποιος καπαρώσει τη θέση του Επιτρόπου και δεν το ξέρουμε; Ο μόνος που έχει δικαίωμα και υποχρέωση να γνωρίζει είναι ο πρωθυπουργός. Όποιος πετάγεται σαν... αγγούρι, ή όποιο άλλο ζαρζαβατικό προτιμάτε, καλό θα είναι το επιτελείο του Μαξίμου να τον βάζει στη θέση του και να προσμετράται στα αρνητικά του προσώπου κάθε προσπάθεια αυτοπροβολής. 

Γ.