Ο ράφτης της Χαριλάου Τρικούπη ακόνισε ψαλίδια, έβγαλε βελόνες, κατέβασε υφάσματα και πήρε κλωστές. Οι πληροφορίες που άκουσε να διοχετεύονται λίγο πιο κάτω, από τον αριθμό 50 του ίδιου δρόμου, του δίνουν ελπίδες ότι μετά από καιρό θα ξαναφτιάξει υπουργικά κοστούμια.  

Ωστόσο στα αφτιά του ράφτη, ο οποίος έχει αποκτήσει οξυμένη ακοή τόσα χρόνια δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, έφτασαν και φωνές οίησης και έπαρσης. Ήταν οι όροι και οι προϋποθέσεις που βάζει ο "χοντρός" - έτσι τον αποκαλεί ο ράφτης που ξέρει από πρώτο χέρι - για το πλήθος των κοστουμιών που θα φέρουν το κομματικό χρώμα της ΕΛΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ. Με όρους ραπτικής δηλαδή, είναι σαν να θέλει να μπει στο κοστούμι του πρωθυπουργού! Φύσει αδύνατον! "Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις 150 κιλά κρέας σε ένα σακί που χωράει 90! Είναι ποτέ δυνατόν;", εξεμάνη ο παραδοσιακός μόδιστρος.  

Μπορεί ο Βενιζέλος να εκβιάζει τον Σαμαρά για τη σύνθεση της κυβέρνησης; Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα, ρητορικό προς το παρόν, στα χείλη υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και δεν αποκλείεται να λάβει τη μορφή αντιδράσεων εσωκομματικών ή ενδοκυβερνητικών. Τον έχει τόσο ανάγκη ο πρωθυπουργός ώστε να ακούσει όλες τις αιτιάσεις του για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου; Και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να δέχεται τέτοιους εκβιασμούς, όσο ευάλωτος κι αν είναι εξαιτίας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Σαμαράς;  

Αν αισθάνεται ο Αντώνης Σαμαράς ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή, με τον "χοντρό", όπως τον αποκαλεί ο ράφτης, θα πέσει. Αν αισθάνεται ότι μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται κάνοντας πράξη τη σταθερότητα για την οποία όλοι μίλησαν το βράδυ της Κυριακής, τότε δεν πρέπει να δεχτεί κανέναν εκβιασμό. Αυτό είναι το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται τώρα ο πρωθυπουργός. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πού θα τον οδηγήσει ο δρόμος που θα διαλέξει. Αντιλαμβάνεται πλήρως τι κρύβεται πίσω από τις πιέσεις για επιλογές συγκεκριμένων προσώπων. 

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι αν ο Βενιζέλος αποχωρήσει από τη Χαριλάου Τρικούπη θα φύγει μόνος του. Μόνο με το κοστουμάκι του και το καπελάκι του - αν είχε. Ουδείς είναι διατεθειμένος να τον ακολουθήσει ούτε στις πολιτικές του επιλογές, ούτε σε όποια οδό θελήσει να πάρει στο μέλλον. Το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος. Για αυτό πιέζει να δώσει όσο γίνεται περισσότερη δουλειά στον ράφτη με στόχο να δημιουργήσει, έστω μια υποτυπώδη, ομάδα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Κάποιους, βρε αδερφέ, που να μπορεί να τους πει "εγώ σε έκανα υπουργό".

Σήμερα δεν έχει κανέναν. Ούτε και τους εν ενεργεία υπουργούς προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελέγξει. Ο φόβος του είναι ότι οι απαιτήσεις για υπουργικά κοστούμια θα είναι πάρα πολλές διότι όλοι θα θελήσουν να εκβιάσουν και τον ίδιο. Φοβάται ότι οι αρνήσεις του σε συγκεκριμένα πρόσωπα, θα νγάλουν στην επιφάνεια τις υφέρπουσες αμφισβητήσεις στο πρόσωπό του. Τουλάχιστον ο Λοβέρδος, τον οποίο περιμένει ο ράφτης και κρατάει από παλιά τα μέτρα του, έχει μαζί του τον Αηδόνη! Ο Βενιζέλος είναι... κούκος μονός!    

Γ.