Ο ανασχηματισμός δεν φαίνεται ότι θα αργήσει πολύ. Πέρα από τις πληροφορίες που ήδη έχουμε δημοσιεύσει για τις μετακινήσεις αλλά και τις αλλαγές στα υπουργικά έδρανα υπάρχει και ένα κεντρικό ζήτημα. Αυτό του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Οι φήμες πολλές και οι πληροφορίες αντικρουόμενες. Όλα τα στοιχεία πάντως που έχουμε στην διάθεσή μας είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει την απόφασή του. Μια απόφαση την οποία μάλιστα φαίνεται να έχει εγκρίνει και ο κ. Ντράγκι!

Υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση  δεν χρειάζεται η συγκατάθεση του κ. Τσίπρα. Άλλωστε ο κ. Τσακαλώτος το γνωρίζει άριστα τόσο γιατί ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τον κ. Προβόπουλο, όσο και η σύζυγος του!

Με λίγα λόγια πολύ κοντά στην θέση αυτή βρίσκεται ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα η απόφαση του κ. Σαμαρά αναμένεται να ανακοινωθεί αν όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο το αργότερο στις 6 Ιουνίου!

Σχετικά με τα σενάρια για την θέση του Υπουργού Οικονομικών έχει μάλλον κλειδώσει. Εάν ο κ. Παπασταύρου δεν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο τότε θα έχουμε μια πραγματικά μεγάλη έκπληξη…  
 

Τ.Δ.Χ