Ως η υπερκομματική προσωπικότητα που θα ενώσει το κέντρο, εκ δεξιών και εξ αριστερών, φέρεται να «πλασάρεται» ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, με δηλώσεις που έκανε για την Κεντροαριστερά, ενεργοποίησε στην «Ελιά» αντανακλαστικά... άμυνας όσων έχουν ηγετικές φιλοδοξίες: 

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει μόνος, πρέπει να στραφεί στο κέντρο, και η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο κέντρο», δήλωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αφού πρώτα είχε εκφράσει την άποψη ότι «δεν έχει γίνει ποτέ σοβαρή προγραμματική συζήτηση για την κεντροαριστερά, πώς θα κάνουμε την κεντροαριστερά όταν δεν έχουμε κάνει μια σοβαρή συζήτηση για τα ΣΔΙΤ, τα περιβαλλοντικά θέματα;»

Όσοι γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία, αλλά και τους συνομιλητές και πολιτικούς φίλους του δημάρχου -ένας εξ αυτών είναι και ο Κώστας Σημίτης- λένε ότι ο Γιώργος Καμίνης «καλοβλέπει» την ηγετική καρέκλα μιας «Ελιάς» διευρυμένης.

Λένε, επίσης, πως ο Γιώργος Καμίνης θεωρεί ότι - και με τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού - θα μπορούσε στο πρόσωπό του ο εκσυγχρονισμός να βρει την πολιτική φυσιογνωμία που θα του ξαναδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

 

Ντ.Κ.