Στα χαρακώματα βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε τα περί ιδρυτικού συνεδρίου της Παράταξης.

Γεννηματά, Σκανδαλίδης, ΡέππαςΜωραΐτης, Καρχιμάκης με δημόσιες παρεμβάσεις τους ζητούν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα γίνει συνέδριο του Κινήματος και μετά της Δημοκρατικής Παράταξης.

Υπέρ του συνεδρίου της «Ελιάς» Κωνσταντινόπουλος, Ρήγας, Καρύδης, Γρηγοράκος, Κουκουλόπουλος, Ράπτη, Πιερρακάκης.

Στη Φώφη Γεννηματά πάντως απάντησε ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της «Ελιάς» και όχι του ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος ο οποίος ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να μην συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα δύο αυτά κόμματα να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τραβά για άλλες πολιτείες. Ο Παύλος Γερουλάνος καλεί τους συντρόφους του να εφαρμόσουν τον σοσιαλισμό στην πράξη και να μην προσπαθούν να κρύψουν το σοσιαλιστικό κάτω από την ομπρέλα της «Ελιάς».

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην Ιορδανία για τη Σοσιαλιστική Διεθνή.  Ο Βαγγέλης Βενιζέλος φτιάχνει κυβέρνηση με το Σαμαρά.
Και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό.

Το μοναδικό με το οποίο ασχολούνται στις δημόσιες τοποθετήσεις τους τα στελέχη του κόμματος είναι με ποιόν πρέπει να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Με τη ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι»; Ή με τη ΝΔ.

Κάποιοι παρατηρητές λένε πως αυτή είναι η τέλεια συνταγή καταστροφής και πως αν σύντομα το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να αποκτήσει ξανά δικιά του περπατησιά, τότε ανοίγει το δρόμο να γίνει ΔΗΜΑΡ στα ποσοστά και να αποτελέσει παρελθόν για την πολιτική ιστορία του τόπου.

 Ο.Α