Πέραν των όσων πρωτοφανών ακούστηκαν κατά σήμερα στη Βουλή, ορισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν έμειναν στα λόγια και προσπάθησαν  να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα.

Κατά το τέλος της ομιλίας του Χρήστου Παππά και λίγο αφότου αποκάλεσε «άθλιους» τους υπόλοιπους βουλευτές, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, φώναξε «άντε ρε φασίστες», ενώ ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε να διαγραφεί η λέξη από τα πρακτικά.

«Σας παρακαλώ απευθύνεστε υβριστικά προς το προεδρείο» είπε στον κ. Παππά, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απαντά σε έντονο ύφος: «Δεν έχετε το ειδικό βάρος να με διακόπτετε», ενώ στα έδρανα η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος φώναζε «σκάσε» απευθυνόμενος στον Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ ύβρεις εκτόξευσε και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος επίσης σηκώθηκε οργισμένος από το έδρανό του.

Απαντώντας ο κ. Τατσόπουλος αποκάλεσε εκ νέου τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «φασίστες» με τον Νίκο Μίχο να σηκώνεται και να κινείται απειλητικά προς τον ανεξάρτητο βουλευτή. Ηλίας Κασιδιάρης και Πύρρος Δήμας επενέβησαν στο σημείο αυτό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τον βουλευτή Επικρατείας να κάνει νόημα προς τον κ. Μίχο λέγοντάς του «κάνε πίσω».

Τη συμβολή του κ. Δήμα στο να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο ανέδειξε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσω Twitter σημείωσε πως «ο Ολυμπιονίκης από την Χειμάρρα, έσωσε την Τιμή της Βουλής».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.