Και ξάφνου ο Θάνος Μωραΐτης προβάρει το κοστούμι του δελφίνου στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί «χτυπάει» την ηγεσία με λόγους πύρινους για τις πολιτικές της επιλογές, για τη στήριξη στην κυβέρνηση, για την απόφαση να κατέλθει ως «Ελιά» στις ευρωεκλογές. Μιλά για το καινούργιο που έρχεται, για την ανάγκη σύνθεσης πολιτικών θέσεων, αλλά και το σύστημα διαπλοκής ΜΜΕ με το πολιτικό κατεστημένο.

Τα εύηχα κατά τα άλλα επιχειρήματα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σίγουρα θα είχαν καλύτερη τύχη εάν δεν γνωρίζαμε την ιστορία του εν λόγω στελέχους: Την περίοδο του Μνημονίου 1, τότε που άνοιγε η κεκρόπορτα για την περαιτέρω απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και για τη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, ο κ. Μωραΐτης, όχι μόνο ψήφισε τα μέτρα, αλλά ήταν και υφυπουργός στις τότε κυβερνήσεις Παπανδρέου!

Έκτοτε, από τη θέση του βουλευτή, παρότι εμφανιζόταν περίπου ως «αντάρτης» στο τέλος πάντα ψήφιζε... τα πάντα! Ας μας συμπαθεί ο κ. Μωραΐτης, αλλά το επιχείρημα «ψηφίζω για να μη χρεοκοπήσουμε» έχει... χρεοκοπήσει εδώ και καιρό.

Ας προχωρήσουμε λιγάκι και στην ουσία των λόγων του βουλευτή: Τα όσα γράφει στο προσωπικό του μπλογκ, έχουν μία... χροιά Παπανδρέου. Ή με άλλα λόγια διαβάζοντας τον κ. Μωραΐτη, θα πίστευε κανείς ότι διαβάζει τον... ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, τις θέσεις του οποίου παρεμπιπτόντως ο βουλευτής υπερασπίζεται λες και είναι ευαγγέλιο.

Ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εν πολλοίς είναι και δίκαιη. Αλλά τι έχει να μας πει ο κ. Μωραΐτης για το γεγονός ο ΓΑΠ παρέλαβε το 2004 ένα κόμμα στο 40,5%, το άφησε το 2012 στο... 13,1%;

ΠΑΝ.ΒΕΛ.