Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο χρόνο για τις ψηφιακές συχνότητες το πώς παραχωρήθηκαν καθώς και το τίμημα. 
Σύμφωνα με το enimerosi24.gr ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζουν πως η Πολιτεία ξεπούλησε στους καναλάρχες, δηλαδή, το MEGA, τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ, το STAR και τους υπόλοιπους αντί 18 εκ ευρώ ή προς 16.000 ευρώ το μήνα για κάθε κανάλι για 15 χρόνια! 
 
Σύμφωνα με το άρθρο την περασμένη Δευτέρα στην Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος,απάντησε σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά εκείνη πέταξε την. μπάλα στην κερκίδα! «Έτσι, ενώ ο υφυπουργός την εγκαλούσε λέγοντάς της ότι επί της ουσίας είναι αδιάβαστη, εκείνη έκανε το παγώνι και αναφερόταν στο MEGA που εξέλεξε την Σπυράκη ευρωβουλευτίνα (και όχι οι 233 χιλιάδες Έλληνες), αλλά και στον Πρετεντέρη που έκρυψε ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο! Θα ήταν πιο πειστική όμως, αν συμπλήρωνε ότι και η μητέρα της έκρυψε από το κράτος το επίδομα που εισέπραττε παρανόμως», αναφέρει χαρακτηριστικά!
 
Σύμφωνα με το enimerosi24.gr το τίμημα για την παραχώρηση των συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Digea για 15 χρόνια δεν είναι χαμηλό,  καθώς σύμφωνα με τη μελέτη της Mason Analysys η συνήθης πρακτική στις χώρες της Ευρώπης, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Σουηδία, Ιταλία το τηλεοπτικό φάσμα να δίνεται δωρεάν σε αντίθεση από το Ψηφιακό Μέρισμα το οποίο κοστίζει στις ίδιες χώρες  μέχρι και 3.5δις ?. Επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο ότι τα 18.4 εκατομμύρια που χρέωσε το Ελληνικό Κράτος για το τηλεοπτικό φάσμα σε απόλυτους αριθμούς  είναι ήδη περισσότερα από το κόστος του φάσματος στην Γερμανία, την Γαλλία και την Ισπανία!