Breaking News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

current views are: 1

5 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση10:43

Ο φόβος για τη «σχολή» Μωραΐτη

Τα τηλέφωνα τους ξεσκονίζουν και φορτίζουν συνεχώς όσοι θεωρούν ότι είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να λάβουν το πολυπόθητο τηλεφώνημα από το Μαξίμου.

Δημοσίευση 10:43’
αρθρο-newpost

Τα τηλέφωνα τους ξεσκονίζουν και φορτίζουν συνεχώς όσοι θεωρούν ότι είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να λάβουν το πολυπόθητο τηλεφώνημα από το Μαξίμου.

Τα τηλέφωνα τους ξεσκονίζουν και φορτίζουν συνεχώς όσοι θεωρούν ότι είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να λάβουν το πολυπόθητο τηλεφώνημα από το Μαξίμου. Οι υποψήφιοι υπουργοί, ή όσοι αισθάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση και η πατρίδα γενικότερα τους χρωστάει πολλά, κάθονται όπως λέμε σε «αναμμένα κάρβουνα». 

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει να κρατήσουν ισορροπίες ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων τους. 

Κάποιοι εκ των υπουργοποίησιμων μπορεί να έχουν ήδη λάβει το μήνυμα από τους αρχηγούς ή τους παρατρεχάμενους και αισθάνονται σιγουριά. Άλλοι δεν έχουν πάρει κανένα σήμα και βγάζουν θυμό. Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται πως ανήκει ο πρώην υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ!!!

Αν προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη πολιτική ερμηνεία, θα λέγαμε ότι ο κ. Μωραΐτης βγαίνει μπροστά για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία τώρα, που όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται, δεν θα παίξει στο παιχνίδι του ανασχηματισμού. Αυτό το απλό συμπέρασμα συνάγεται αν αναρωτηθούμε κάτι πολύ απλό: αν είχε έστω και μια πιθανότητα να πάρει κάποια κυβερνητική θέση ο κ. Μωραΐτης θα έβγαινε παραμονές του ανασχηματισμού να αμφισβητήσει ανοιχτά τον Βενιζέλο

Αυτός είναι ο κυρίαρχος φόβος των πολιτικών αρχηγών. Να εισπράξουν δηλαδή μεγάλες δόσεις δυσαρέσκειας, από εκείνους που θα μείνουν απέξω από την κυβέρνηση, οι οποίοι την επόμενη στιγμή θα αμφισβητούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, την αρχηγία τους. Αυτή η… «σχολή» Μωραΐτη μπορεί να βγάλει πολλούς …«κακούς μαθητές»!

Γ.


σχετικα αρθρα