Η από πολλούς αναμενόμενη παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν πέρασε δίχως αντιδράσεις. Ορισμένες αναμενόμενες, ορισμένες όχι τόσο...

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το νεόκοπο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο με ανακοίνωσή του στηρίζει τον πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μικροκομματικές σκοπιμότητες» (sic).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Ποταμιού»:

«"'Ο,τι δεν είναι δικό μας, το πολεμάμε". Σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή επιστρέφει μετά τις ευρωεκλογές η κορυφή της κυβέρνησης. Οδήγησε σε "παραίτηση" τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Προφανώς, σε κάποιους δε φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες».

»Η "παραίτηση" του Χάρη Θεοχάρη ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για τη δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, όπως έχει προτείνει το Ποτάμι. Πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι, χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.