Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο ανασχηματισμός. Πολλοί που έμειναν έξω, η αλήθεια είναι , πως έμειναν με το στόμα ανοιχτό στην ανακοίνωση των ονομάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση. 

Θετικά λόγια ακούστηκαν μόνο για την τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη όμως και για αυτή την επιλογή υπήρξαν κάποια αρνητικά σχόλια, καθώς κάποιοι θυμήθηκαν το τι έχει ειπωθεί από στελέχη της ΝΔ για τον νέο τσάρο της οικονομίας. 

Από κει και πέρα περιορίστικαν στο σχολιασμό των στελεχών που προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ. Πρώτο έπιασαν στο στόμα τους τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήθελε το Αγροτικής Ανάπτυξης όμως τελικά είπε ναι στο Παιδείας. Κάποιοι θεωρούν πως ο κος Λοβέρδος ,πρώτον θα μπορούσε να μείνει εκτός κυβέρνησης με στόχο να ασχοληθεί με την υπόθεση της κεντροαριστεράς και δεύτερον πιστεύουν πως δε θα θελήσει να προχωρήσει σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για να μην συγκρουστεί ξανά. Τον Γιώργο Ντόλιο δεν τον περίμεναν αλλά δε "χαλάει" και πολλούς. 

Εκείνη που κάποιοι δεν περίμεναν με τίποτα είναι την κα Γκερέκου καθώς απρόθυμη είχε εμφανιστεί στο να διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και απο την στιγμή που τη διεκδίκησε τα αποτελέσματα που έφερε μόνο ικανοποιητικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε μια περιφέρεια, προνομιακή κάποτε για το ΠΑΣΟΚ.

Δεν πιστεύουν λοιπόν ,πως η κα Γκερέκου έπρεπε να πάρει και θέση στην κυβέρνηση και μάλιστα τόσο καλή, καθώς το υφυπουργείου Πολιτισμού είναι ουσιαστική θέση προστασίας. Οι κύριοι Κωνσταντινόπουλος και Κουκουλόπουλος ήταν δεδομένο πως συμπεριληφθούν στο νέο σχήμα και το στοίχημα ειναι πως θα τα πάνε με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Και οι δύο τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά, για το ΕΣΠΑ και για την αγροτιά οπότε έχουν περιθώρια να τα πάνε καλά και να υπάρξει θετικός αντίκτυπος και για το ΠΑΣΟΚ

Όπως φαίνεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θέση του κυρίου Κωνσταντινόπουλου ως εκπροσώπος τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς βγάζει όλη τη δουλειά. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει να αναλάβει τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο.Α.