Σε χαλαρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών, και σε κάποια στιγμή το «ψυχρό υπολογιστικό κομπιούτερ» - κατά κόσμον Γιάννης Στουρνάρας – έδειξε και την... ανθρώπινη πλευρά του.

«Πέρα από τα βάσανα, τις δυσκολίες και τα ξενύχτια, περάσαμε ωραία», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στους συνεργάτες του, αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους όσους παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κος Στουρνάρας φορολόγησε στην κυριολεξία ότι πετάει και ότι κολυμπάει, συνέβαλε τα μέγιστα στη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, επέβαλε την αμίμητη εξίσωση φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να στραφούν σε άλλους τρόπους για να ζεσταθούν το χειμώνα. Και ο πρώην ΥΠΟΙΚ ελαφρά τη καρδία και λέει πως «περάσαμε ωραία».

Παρεμπιπτόντως, την ώρα που ο πρώην «Τσάρος» έκανε αυτά τα πρόσχαρα σχόλια, μερικούς ορόφους πιο κάτω τα ΜΑΤ συγκρουόταν με τις καθαρίστριες του υπουργείου του, τις οποίες τα δικαστήρια δικαίωσαν και ο ίδιος ποτέ δεν ασχολήθηκε για την επαναπρόσληψη τους.

«Περάσαμε ωραία» λοιπόν. Πολύ ωραία...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.