Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, όταν τον είχε αντικαταστήσει στο Υπουργείο Εργασίας ο Κώστας Καραμανλής, είχε θυμώσει πολύ. Με δηλώσεις του εκείνη την εποχή είχε αφήσει αιχμές κατά του πρώην Πρωθυπουργού και κυρίως κατά του Θεόδωρου Ρουσόπουλου τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την καρατόμηση του. Γιατί ο κ. Παναγιωτόπουλος  θεωρούσε ότι αυτός τα είχε κάνει όλα τέλεια και έφταιγαν όλοι οι άλλοι!!! Ανθρώπινο. 

Μετά την αποχώρηση του Καραμανλή ο κ. Παναγιωτόπουλος προσκολλήθηκε στο εσωκομματικό άρμα του σημερινού Πρωθυπουργού. Και ο κ. Σαμαράς όταν έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του ανέθεσε το πόστο του εκπροσώπου του κόμματος. Μάλιστα ως νέος εκπρόσωπος είχε καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την εξαφάνιση όλων των «καραμανλικών» στελεχών. Όπου υπήρχαν τέτοιοι στο κόμμα τους έδιωξε με τον χειρότερο τρόπο. Μάλιστα αυτός ήταν ο εμπνευστής της άτυχης δήλωσης του Πρωθυπουργού για τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Αυτός είχε καλέσει τηλεφωνικά την ΕΡΤ έξω από το σπίτι του κ. Σαμαρά και έστησε την υπόθεση προκειμένου να πάρει εκδίκηση.  Μια δήλωση που έγινε το ίδιο πρωί όπου η Βουλή αθώωνε με ψήφους και της αριστεράς τον πρώην Υπουργό για την υπόθεση Βατοπεδίου. 

Όμως ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του κ. Σαμαρά στο πόστο του εκπροσώπου και τον έδιωξε. Στην συνέχεια τον όρισε Υπουργό Άμυνας αλλά και πάλι απογοήτευσε και τον ξαναέδιωξε. 

Όμως του έδωσε μια τρίτη ευκαιρία. Τον έκανε Υπουργό Πολιτισμού. Αλλά ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν… ινκόγκνιτο Υπουργός! Εξαφανισμένος που λέμε. Απογοήτευσε και πάλι.   

Έτσι ο κ. Υπουργός έμεινε εκτός Κυβερνήσεως. Ποιος φταίει άραγε; Μήπως ο Ρουσόπουλος; 

Με εκτίμηση 

Ο Θείος