Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως στέφθηκε με επιτυχία η επιχείρηση ανασχηματισμός. Το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε και πέτυχε να πάρει περισσότερες θέσεις στην κυβέρνηση. Παράλληλα , κάποιοι λένε πως ο κος Βενιζέλος κατάφερε να εγκλωβίσει τον Ανδρέα Λοβέρδο σε υπουργείο το οποίο , ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα δεν ήθελε. Οι προκλήσεις για τον κύριο Λοβέρδο είναι πολλές καθώς το μέτωπο της Παιδείας είναι καυτό. 

Έτσι, πιστεύουν ορισμένοι πως ο κος Λοβέρδος δε θα μπορέσει να δηλώσει παρών με αξιώσεις για την ηγεσία της «Ελιάς».
Εντός κυβέρνησης παραμένει και η κα Γεννηματά και ο κος Χρυσοχοίδης, επίσης εκ των φερόμενων διεκδικητών της ηγεσίας του χώρου. 

Ο κος Βενιζέλος κέρδισε χρόνο, το θέμα είναι πως και αν θα καταφέρει να τον αξιοποιήσει υπέρ του. 

Εκτός κυβέρνησης έμειναν τόσο ο Φίλιππος Σαχινίδης όσο και ο Θάνος Μωραίτης που ετοιμάζουν παρεμβάσεις και επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα με ορίζοντα το συνέδριο του κόμματος. Εκεί θα τεθεί και το θέμα της ηγεσίας.
Στο παρασκήνιο φαίνεται πως κάτι κινείται και από παλαιά στελέχη. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Βάσω Παπανδρέου έχει ξεκινήσει τακτικά ραντεβού με στελέχη του κόμματος και μελετούν το πως θα μπορούσαν να αντιδράσουν για να μην εξαϋλωθεί το κόμμα. 

Στην ίδια γραμμή και ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ανοιχτά πως είναι εναντίον σχημάτων τύπου «Ελιάς». 

Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως παρατηρούν με ενδιαφέρον και ταυτόχρονα με προβληματισμό την ησυχία στην οποία έχει περιπέσει τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εμφανιστεί. Ούτε μια δήλωση ούτε μια παρέμβαση. Εκείνοι που πλάθουν σενάρια αναφέρουν πως «ο Γιώργος ετοιμάζεται δεν πρόκειται ησυχάσει» , ενώ οι πιο χιουμορίστες αναφέρουν «ξεκίνησαν τα μπάνια, το Σεπτέμβριο θα τον ξανακούσουμε». 

Ο.Α