Μόνο με το... δεξί δεν άρχισε η θητεία του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια καθώς μέσα σε δύο μέρες στο προσκήνιο βρέθηκαν οι αστυνομικοί «κακέκτυπα» και τα επεισόδια με τις απολυμένες καθαρίστριες έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Μπορεί λοιπόν ο κ. Κικίλιας αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του να διεμήνυσε ότι προτεραιότητές του είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και η παράνομη μετανάστευση, ωστόσο μάλλον η «εξυγίανση« της ΕΛ.ΑΣ. από «εγκληματικές φυσιογνωμίες» κατά τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ θα πρέπει να είναι το πρώτο μελημά του.

Συνεπώς ο κ. Κικίλιας έχει να αντιμετωπίσει...

«Πονοκέφαλος 1»: Ένορκη διοικητική εξέταση διενεργείται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που χτύπησε... ύπουλα διαδηλώτρια καθαρίστρια έξω από το ΥΠΟΙΚ στις 10 Ιουνίου. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε ο «Δρομογράφος» στο YouTube, ο άνδρας των ΜΑΤ, χωρίς να βρίσκεται σε επιχειρησιακή θέση, σηκώνει το χέρι του και δίνει μπουνιά στο κεφάλι μιας από τις καθαρίστριες.

«Πονοκέφαλος 2»: Εντοπίστηκε και ελέγχεται πειθαρχικά ο αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται να φορά σιδερογροθιά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το γάντι δεν φέρει μεταλλικές απολήξεις αλλά κοκάλινες. «Σχετικά με φωτογραφία που μεταδίδεται σε διάφορα ΜΜΕ και εμφανίζει αστυνομικό να φέρει γάντι με μεταλλικές απολήξεις, διευκρινίζεται ότι από την έρευνα που έγινε διακριβώθηκε ότι πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκάλινες απολήξεις, που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών. Τα συγκεκριμένα γάντια, δεν αποτελούν εξάρτημα στολής και για αυτόν τον λόγο ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝ. ΓΑΛ.