Μάλλον δεν θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι Σαμαράς και Τσίπρας καθώς μετά και την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής μειώνονται οι πιθανότητες για συνάντηση των δύο πλευρών. 
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν και να συζητήσουν για το μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε οξεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας με καθύβρισε, για μιαν ακόμα φορά με το χειρότερο τρόπο, μόλις προ δύο ημερών. Με αυτόν μου ζητάτε να καθίσουμε να συζητήσουμε; Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συζητάμε ομαλά, θα πρέπει να αλλάξει «τροπάρι». Να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας. Να αντιληφθεί ότι μπορεί να έχει άδικο σε αυτά που λέει. Και μπορεί να έχει δίκιο ο αντίπαλός του. Δεν τα ξέρει όλα. Δεν τα καταλαβαίνει όλα. Και πολλές φορές, με τον τρόπο που εκφέρει το λόγο του, κόβει ο ίδιος της γέφυρες της επικοινωνίας».
 
Ο κ. Σαμαράς μάλιστα συνέχισε σε υψηλούς τόνους υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζει ότι «ριζοσπαστικός» λόγος είναι ο υβριστικός λόγος, αυτό είναι σύμπτωμα πολιτικής υπανάπτυξης» 
 
Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον κ. Τσίπρα έφηβο με παιδαριώδεις συμπεριφορές. «Είναι παιδαριώδες, για να το πω όσο πιο ήπια μπορώ. Κατανοητό ίσως για οργισμένους εφήβους. Όχι για πολιτική συμπεριφορά σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Πολύ θα ήθελα να μην συνέβαινε αυτό, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Πολύ θα ήθελα να άλλαζε κάποτε αυτό. Όπως φαίνεται όμως, μέχρι στιγμής δεν αλλάζει. Ναι, πράγματι το πιστεύω: όταν θα ξεπεραστεί η κρίση, θα ηττηθεί και ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός. Θα υποστούν στρατηγική ήττα! Πράγμα που είναι απαραίτητο και για την ανάπτυξη και για την ευημερία και για τη δημοκρατία.
 
Αν ο κ. Τσίπρας το δει αυτό έγκαιρα, και εγκαταλείψει τους αριστερίστικους θεατρινισμούς, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο. Όταν ο ίδιος κραδαίνει «σημαίες αριστερίστικου λαϊκισμού», στο σύγχρονο κόσμο μοιάζει ως Δον Κιχώτης που πολεμάει ανεμόμυλους! Κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο».
 
Απομένει λοιπόν πως τα στελέχη της Κουμούνδουρου θα «ερμηνεύσουν» την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.
 
ΑΝ. ΓΑΛ.