Με διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκε αυτή τη φορά η τρόικα στη χώρα μας. Αν και οι πληροφορίες ήθελαν εδώ και καιρό τον Σερβάς Ντερούζ να μην συμμετέχει στο κλιμάκιο στη τρέχουσα επίσκεψη των ελεγκτών στην Αθήνα, η εμφάνιση του Γιούργκεν Κρέγκερ ως αντικαταστάτης του από πλευράς Κομισιόν φάνηκε να εκπλήσσει κάποιους.

Ο κ. Κρέγκερ είναι ήδη γνωστός στη χώρα μας αφού συμμετείχε ως επικεφαλής σε αποστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πριν από την υπογραφή του μνημονίου.

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ως αιτία αντικατάστασης του κ. Ντερούζ το "βαρύ" επαγγελματικό του πρόγραμμα, οι "κακές γλώσσες" αποδίδουν τη μη έλευση του στη χώρα μας στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου της τρόικας στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως ο κ. Κρέγκερ εργάζεται στην ίδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Γενική διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε διευθυντική θέση (Director of Economies for the Member States) η οποία ασχολείται με τα οικονομικά των χωρών - μελών της ΕΕ.