Με ιδιαίτερα καυστική γλώσσα η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ως κόμμα δολοφόνων και όσους την ψηφίζουν φασίστες.

Σε συνέντευξη της στο aixmi.gr παράλληλα χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον πιο καταστροφικό πρωθυπουργό και λέει ότι δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει το «Ποτάμι».

Η ίδια αυτοτοποθετείται στην Κεντροαριστερά ενώ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει…

Ειδικότερα η κ. Παλαιολόγου, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή η κοινωνία, επιλέγει το δεύτερο...

«Τα κόμματα αυτά είμαστε εμείς, τα ψήφισε ο λαός. Δεν τα έβγαλε κάποιος άλλος και απλά μας έκαναν το κακό, εμείς το κάναμε. Άρα, λοιπόν, και εμείς οι ίδιοι φέρουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης, γιατί γνωρίζαμε. Απλώς όταν ήμασταν και εμείς βολεμένοι με θέσεις λ.χ. σε υπουργεία και λοιπά, δεν μας απασχολούσε. Τώρα που ξεβολευτήκαμε, μας φταίει το κόμμα. Δεν είναι το κόμμα, είσαι εσύ ρε φίλε, που ψήφισες το κόμμα» απαντά. 

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή και το γεγονός ότι ήρθε τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές η κ.Παλαιολόγου εκτιμά ότι δεν πρόκειται για ψήφο αντίδρασης αλλά για φασισμό.

«Όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα. Είναι το δεύτερο που είπες. Πρόκειται για φασίστες, αυτό πιστεύω. Υπάρχουν τελικά άνθρωποι, και σήμερα, που είναι φασίστες. Αυτοί που αποφάσισαν ότι αυτό θέλουν, αυτό τους εκπροσωπεί, αφού αυτό βρέθηκε. Δεν πρόκειται για κάτι άλλο, παρά για φασίστες, άνθρωποι που πρεσβεύουν το φασισμό. Ας μην τους ρίχνουμε ελαφρυντικά όπως τη δυσαρέσκεια κλπ. Αυτό συνέβη στην πρώτη φάση που ψήφισαν γιαγιούλες, για παράδειγμα, στην Αχαρνών και τον Άγιο Παντελεήμονα. Πλέον έχουμε δει το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες. Πρόκειται για κόμμα δολοφόνων» είπε.

Παράλληλα εκτιμά, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πιο καταστροφικός πρωθυπουργός.  «Δεν ξέρω αν λειτούργησε αποτελεσματικά κάποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς πάντως, σίγουρα αυτός που λειτούργησε πιο καταστροφικά ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Σαφώς φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης των τελευταίων ετών» είπε. 

Τέλος,  αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, και για το αν έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας σοβαρή πολιτική αντιπρόταση για να βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα, η ίδια απαντά ότι δεν την έχει πείσει.

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, με μια σειρά από μέτρα που έχουν παρθεί, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ κάπου δεν έχει πείσει, διαφορετικά θα έπρεπε να έχει πάρει ένα εντελώς διαφορετικό ποσοστό. Το ότι π.χ. είναι πρώτος με διαφορά 4 μονάδες, δεν λέει κάτι τόσο σοβαρό. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τόσες συνιστώσες, αφού κάθε μέρα βγαίνει κάποιος από το κόμμα και λέει κάτι διαφορετικό και μετά το «μαζεύουν». Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός με αυτούς τους χειρισμούς» κατέληξε.