Άγρια κόντα μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη σημειώθηκε σήμερα κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την αναγκαστική εξαφάνιση προσώπων.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας, διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κοινοβουλευτική εκτροπή και το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και η τροπολογία για την τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

«Λυπάμαι για όσους συμπράττουν στην εκτροπή» είπε, φωτογραφίζοντας τη Λιάνα Κανέλλη, η οποία είχε πει ότι αυτά γίνονται συνέχεια.

Στο ύφος των επικρίσεων αντέδρασε η βουλευτής του ΚΚΕ λέγοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να την παρουσιάζει ως μαριονέτα της κυβέρνησης. 

«Το δικό μου κόμμα μου άλλαξε τμήμα για να έρθω εδώ που ήμουν εισηγήτρια. Δεν συμμετέχουμε σε καμία συμμορία, ούτε συνομωσία, σε καμία προδοτική αντισυνταγματική πράξη. Ενδεχομένως να ήταν λάθος που ξεκίνησε το θερινό τμήμα μία μέρα νωρίτερα αλλά σας καλώ να κάνετε πράξη αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας. Φέτος δεν έχει μπάνια», είπε η κυρία Κανέλλη.

Η συνέχεια του διαλόγου ήταν απολαυστική:

Ζ.Κ.: Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που επαναστατούν στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Λ.Κ.: Αν αυτό κατάλαβες…Αν κατάλαβε ότι εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, της απονέμω το όσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα αριστερό!!! Στο παιχνίδι «game of πολυθρόουν» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εγώ δεν πρόκειται να πάρω μέρος. Άλλωστε ο Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχουν μπάνια για φέτος για τους βουλευτές, ας δουλέψετε μια μέρα παραπάνω.

Ζ.Κ.: Τότε να ψηφίσουμε την παράταση του «πόθεν έσχες»…

Λ.Κ.: Το τι θα ψηφίζω ή δεν θα ψηφίσω αυτό δεν αφορά εσένα. Τιμητής ποιου είσαι εσύ;