Μία βρετανίδα πρώην βουλευτής των Συντηρητικών αποφάσισε να εξαπολύσει μία χυδαία επίθεση ενάντια στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως η πλειοψηφία των πολιτών είναι ρατσιστές, «διακοσμώντας» τους ισχυρισμούς της με μία διόλου κολακευτική προτροπή.

«F*** you Greece. Τα κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. Το 69% του πληθυσμού είναι ρατσιστές» η Louise Mensch παρέπεμψε σε έρευνα του Anti-Defamation League, ενός think – tank, σύμφωνα με την οποία το 69% των Ελλήνων εκδηλώνει συμπεριφορές αντισημιτισμού.

Η βουλευτίνα έχει δικαίωμα φυσικά να εκφράζει την άποψη της, ελευθερία του λόγου έχουμε εξάλλου. 

Ωστόσο υπέπεσε σε ένα ολίσθημα: Ο χαρακτηρισμός «ρατσιστής» με τον οποίο απευθύνθηκε στους Έλληνες ταιριάζει γάντι και στην ίδια, καθώς τέτοιου είδους γενικεύσεις είναι η βασική αρχή του ρατσισμού.

Πόσο μάλλον όταν επικαλείται μία έρευνα, η οποία είναι ελάχιστα γνωστή στη χώρα μας, και όχι μόνο: Μία μελέτη μονάχα δεν μπορεί να αποτυπώσει πλήρως την αλήθεια. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία χώρα η οποία πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για να πολεμήσει τη ναζιστική Γερμανία, το καθεστώς δηλαδή που έφτασε στο σημείο να αναγάγει τον αντισημιτισμό ως βασική κρατική πολιτική τα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η κυρία βουλευτίνα γνωρίζει άραγε τους διωγμούς που υπέστησαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης;

Γνωρίζει την ιστορία της ελληνικής αντίστασης; Και εάν κρίνουμε από τον τρόπο των απαντήσεών της και από τα επιχειρήματά της μάλλον η απάντηση είναι αρνητική.

Π.Β.