Ούτε κίνημα, ούτε κόμμα, ούτε εκπομπή. 

Από το αμείλικτο ερώτημα που ταλανίζει όσους το ψήφισαν και όσους δεν το ψήφισαν -Τι είναι τέλος πάντων το «Ποτάμι»;- μας βγάζει μια ανακοίνωση προερχόμενη από το ίδιο: Το «Ποτάμι» είναι «αφήγημα».

Ένα «αφήγημα» που χαρακτηρίζεται «ασυνήθιστο», «ενδιαφέρον», ένας «πολιτικός νεωτερισμός».

Οι επιθετικοί προσδιορισμοί αντλήθηκαν από το δελτίο τύπου που συνοδεύει τη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη και των ευρωβουλευτών του «Ποταμιού» με τους δημοσιογράφους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Τίτλος του δελτίου τύπου: «Το "Ποτάμι" που συνομιλεί σε πολλές γλώσσες».

Και το λυρικό του κείμενο:

«Ότι  “Το Ποτάμι” και το ασυνήθιστο “αφήγημά του” του έχει ξεπεράσει τα σύνορα και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης ήταν κάτι που φάνηκε καλά και στην προεκλογική περίοδο, όταν οι ξένοι ανταποκριτές έφταναν στα γραφεία του ή στις συγκεντρώσεις του για να πάρουν μια γεύση για το πώς εννοείται ο “πολιτικός νεωτερισμός”.
Δεν προκάλεσε λοιπόν έκπληξη η μαζική συμμετοχή δημοσιογράφων που ανήκουν στην 'Ενωση  Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη συνάντηση γνωριμίας με “Το Ποτάμι”, που οργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε χαλαρή ατμόσφαιρα και με… εργαλείο ένα ποτήρι κρασί. Ο Σταύρος Θεοδωράκης βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις από τους ανταποκριτές ξένων μέσων, που ζουν στην Ελλάδα και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από κάποιους απεσταλμένους την κατάσταση εδώ. Μαζί του ήταν και οι δύο ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, ο εκ των υποψηφίων Νίκος Ορφανός και ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Κώστας Αργυρός».

Ντ.Κ