Με ύφος όχι ενός αλλά εκατό Καρδιναλίων ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, εώς αυτό το λεπτό, Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε στο ραδιόφωνο Βήμα fm 99,5 ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει από μένα και όχι εγώ από τη ΔΗΜΑΡ»". 

Παρότι έχει ευχέρεια λόγου και σκέψης ο βουλευτής, γνωστός και για τους προφητικούς του στίχους σε τραγούδι που ερμήνευσε ο Τζίμης Πανούσης για μια ανθρώπινη ανάγκη «στις Βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να....», δεν εξήγησε γιατί έφυγε η ΔΗΜΑΡ. Μήπως επειδή ακριβώς προχώρησε στην κάθ' όλα φυσική αυτή πράξη του οργανισμού την ώρα που καθόταν στά έδρανα του έρημου κόμματος του κυρ Φώτη; Όση κομματική πειθαρχία και να επιβάλλει κανείς αν υπάρχει σωματική ασυδοσία αρχίζει και... βρωμάει το πράγμα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο βουλευτής παραδέχεται ότι έφυγε η ΔΗΜΑΡ από κοντά του. 

Στη συνέχεια των δηλώσεων του επιτέθηκε στον μπάρμπα Φώτη τονίζοντας ότι  πρέπει «να αναλάβει κάποιος τις πολιτικές ευθύνες πραγματικά και όχι με παραιτήσεις επί ψηφοφορίας».  Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θα τον ψήφιζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ότι «είναι κατάλληλος για το αξίωμα»....! 

Ίσως, με βάση τα παραπάνω, θα πρέπει να εκλάβουμε ως πράξη αυτογνωσίας και γιατί όχι και αυτοκάθαρσης, την απόφαση του να ... μπει στο «Ποτάμι». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ το Σάββατο αλλά θα συμμετάσχει στο ιδρυτικό σύνέδριο του Ποταμιού στο τέλος του μήνα. 

Κι επειδή έγινε γνωστός ως επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός ας κλείσουμε την αναφορά μας στον αγαπητό Γρηγόρη με το δημοτικό... «και το ποτάμι ητάν θολό, θολό, θολό κατεβασμένο...» 

Γ.