Μία συνάντηση ήταν αρκετή για να «φουντώσει» εκ νέου τα σενάρια για την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στη θέση της Επιτρόπου στην Κομισιόν

Η επίσκεψη της κυρίας Μπακογιάννη στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών δημιούργησε απορίες και φήμες για τον σκοπό της. Οι δύο πλευρές κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους και αρκέστηκαν στο ότι αυτή αφορούσε θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Οι φήμες όμως λένε ότι η επίσκεψη αυτή της κυρίας Μπακογιάννη αφορούσε καθαρά και μόνο στην επιλογή της στην Κομισιόν, καθώς το τελευταίο διάστημα οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αυτός που βάζει «μπλόκο» στην επιλογή της.

Εύλογα λοιπόν σήμερα, τα σενάρια φούντωσαν και θέλουν την Ντόρα Μπακογιάννη να πηγαίνει στο ΥΠΕΞ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Εξάλλου λίγες μέρες πριν η ίδια, είχε συνάντηση για το θέμα της επιλογής της- αν και αυτό επίσημα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ- και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τότε η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο πατρικό του στην Μουρούζη όπου και συζήτησαν το ζήτημα αυτό. Άλλωστε, για την κ. Μπακογιάννη η Κομισιόν αποτελεί πρώτο στόχο αφού θεωρεί ότι διαθέτει το «βαρύ» όνομα που απαιτεί η θέση αλλά και επαφές με το εξωτερικό. 

Έτσι μετά τον πρόεδρο της κυβέρνησης επισκέπτεται και τον αντιπρόεδρο για να δρομολογήσει τις διαδικασίες...

Α.Κ.