Όταν ο κύριος Βασίλης Κεγκέρογλου αποδεχόταν τη θέση του υφυπουργού Εργασίας έναν χρόνο πριν, γνώριζε πολύ καλά πως η κυβέρνηση είχε αναλάβει μία σειρά από δεσμεύσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος όντας μέλος της πολιτικής ηγεσίας ενός υπουργείου το οποίο έχει σχεδόν καθημερινή τριβή με τα κλιμάκια της τρόικας βίωσε από πρώτο χέρι τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, και επιβίωσε του πρόσφατου σαρωτικού ανασχηματισμού.

Στη βουλή ψήφισε ένα προς ένα τα μνημονιακά νομοσχέδια, και ως υφυπουργός και ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Από το πρώτο έως το τελευταίο.

Τώρα, και αφού μεσολάβησε το 8% των ευρωεκλογών (ποσοστό που η Χαριλάου Τρικούπη παρουσίασε περίπου ως νίκη...) αποφάσισε να σηκώσει... μπαϊράκι:

«Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πτυχές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και να δούμε ποιες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος», υπογράμμισε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και οι τοποθετήσεις του το απόγευμα στον ΣΚΑΪ, μόνο που... θόλωσε περισσότερο τα πράγματα.

«Εγώ δεν είπα ότι θέλω να αλλάξω πράγματα» είπε ερωτώμενος τι εννοούσε με τις δηλώσεις του, σπεύδοντας να πει πως «οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται διαρκή επανεξέταση». Οι αρνητικές πτυχές στο πρόγραμμα υπήρχαν και θα υπάρχουν, ωστόσο τις γνώριζε πολύ καλά ο κ. Κεγκέρογλου.

Δεν μας λέει όμως – παρά τα κενά περιεχομένου παραδείγματα που παρέθεσε όπως η αξιολόγηση- επακριβώς τι αλλαγές χρειάζονται και σε ποιους τομείς. Κυρίως όμως, είναι μέλος της κυβέρνησης και το λογικό θα ήταν να εξέφραζε τις ενστάσεις του πρώτα στον πολιτικό του προϊστάμενο, και έπειτα να βγαίνει δημοσίως και να σηκώνει «σκόνη» δίχως στην ουσία να λέει τίποτα.

Εκτός και εάν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την εκλογική του περιφέρεια και άρχισε δειλά – δειλά τη λεκτική μετατόπιση των θέσεων του, μήπως και τον ψηφίσει κανένας ψηφοφόρος στις επόμενες εκλογές (όποτε και εάν γίνουν).

ΠΑΝ.ΒΕΛ.