Η πρώτη εβδομάδα από τον ανασχηματισμό πέρασε με πολλές και ποικίλες απόψεις. Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκαν αμέσως σε σχέση με φλέγοντα θέμτα ακόμη και της διαπραγμάτευσης. 

Πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων όπου διαφοροποιήθηκε ξεκάθαρα σε σχέση με την κυβερνητική γραμμή. 

Δεύτερος ο Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος τράβηξε γραμμή σε ό,τι αφορά την μικρή ΔΕΗ αλλά και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ . Μάλιστα, ο κος Κουκουλόπουλος προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς επικαλέστηκε το δημοψήφισμα που έγινε για το νερό. «Αν είναι έτσι ας κάνουμε δημοψηφίσματα για όλα τα θέματα να πάμε στο διάολο να τελειώνουμε» σχολιάσε συνάδελφός του «δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, δεν πάει πουθενά αυτό μόνο στα βράχια και σε εκλογές» συνέχισε ο ίδιος άνθρωπος. 

Στην γραμμή της αμφισβήτησης και ο κος Κεγκέρογλου ο οποίος εμφανίστηκε ως προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων.
Απέναντι σε όλους αυτούς βγήκε ο Παναγιώτης Ρήγας , εκ των χαμένων του ανασχηματισμού, ο οποίος χρέωσε σε όλους προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως η Βαβέλ θα πάψει να υφίσταται τις επόμενες ημέρες καθώς όλοι θα χρειαστεί να συντονιστούν με τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης για να μπορέσει το σχήμα να προχωρήσει. 

Μόνο έτσι θα κυλήσουν ομαλά και οι  εσωκομματικές διαδικασίες καθώς το κόμμα βαδίζει προς συνέδριο το Σεπτέμβριο και ιδρυτικό συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη τον Οκτώβριο.  

Ο.Α