current views are: 3

20 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση13:02

Γκουρμέ… για φαντάρους, στρατιώτης αρνείται μετάθεση και άλλα στον Άη Στράτη

Ποιος θα περίμενε σε φυλάκιο ακριτικού νησιού και μάλιστα στον Αη Στράτη ο μάγειρας να ετοιμάζει γκουρμέ φαγητό; 

Δημοσίευση 13:02’
αρθρο-newpost

Ποιος θα περίμενε σε φυλάκιο ακριτικού νησιού και μάλιστα στον Αη Στράτη ο μάγειρας να ετοιμάζει γκουρμέ φαγητό; 

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Ποιος θα περίμενε σε φυλάκιο ακριτικού νησιού και μάλιστα στον Αη Στράτη ο μάγειρας να ετοιμάζει γκουρμέ φαγητό; Να τον ανακαλύπτει ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας που ακολούθησε τη μυρωδιά. Να παίρνει μεζέ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και να εντυπωσιάζεται! 

Να εγκρίνουν μετάθεση φαντάρου για Αθήνα , ο υπουργός , οι τρεις αρχηγοί και αυτός να απαντάει στον Δημήτρη Αβραμόπουλο «δεν το κουνάω από δω αν δεν συμφωνήσουν και τα φιλαράκια μου». Και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να περιμένει την… «έγκριση» και των άλλων φαντάρων. Και τα όσα έγιναν μέσα σε δύο ώρες στον Αη Στράτη δεν σταματούν εδώ. Ο φαντάρος που ενημέρωνε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο παρατηρητήριο και για τη τουρκική δραστηριότητα, γρήγορα πέρασε στη διαφήμιση των παραλιών που έχει το νησί . Αφού «ξεπέταξε» μέσα σε λίγα λεπτά τα στρατιωτικά θέματα άρχισε την πλύση εγκεφάλου» για τις ομορφιές του νησιού, σε σημείο που δεν αποκλείεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να πάει εκεί για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο άλλος που έκανε σκοπιά έλεγε στον υπουργό ότι «είμαι ο καλύτερος αφού φυλάω σκοπιά δίπλα στο σπίτι μου » και έδειχνε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο το σπίτι του στον Άη Στράτη που ήταν στην απέναντι βουνοκορφή.

Αυτή η χώρα και ο λαός της, δεν «παίζεται» με τίποτα!!!

Τι κρίση και χαράτσια;

Τι μνημόνια και «κουρέματα»;

Ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει τίποτα. Είναι «έξω καρδιά» όπως και να έρθουν τα πράγματα. Βέβαια και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν ήθελε να είναι μία τυπική η χτεσινή επίσκεψή του στον Άη Στράτη. Οι άνθρωποι ιδίως το χειμώνα βιώνουν στο ακριτικό αυτό νησί στιγμές μοναξιάς και απομόνωσης. Η επίσκεψη του υπουργού και των αρχηγών στον Αη Στράτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από το θάνατο του πιλότου Ν. Σιαλμά, έδωσε μεγάλη χαρά.

Όταν βρέθηκαν χτες το μεσημέρι στο νησί και στο φυλάκιο, η προσοχή του ΑΤΑ αντιπτέραρχου Χρήστου Βαϊτση αποσπάστηκε καθώς μία μυρωδιά φαγητού του «έσπαγε τη μύτη». Ο αρχηγός ΑΤΑ τους άφησε και ακολούθησε τα ίχνη της μυρωδιάς. Βρέθηκε μπροστά σε ένα φαντάρο -σεφ που φορώντας και το σκούφο δημιουργούσε πιάτα γκουρμέ για τους εκλεκτούς επισκέπτες αλλά και για τους άλλους φαντάρους! Και δεν ήταν η μοναδική φορά καθώς, όπως ειπώθηκε, το κάνει κάθε μέρα.

Αμέσως ειδοποίησε τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο που κατέφθασε σε λίγη ώρα.

Ο υπουργός είδε σε μία πεντακάθαρη κουζίνα φυλακίου τον φαντάρο -σεφ να ετοιμάζει σπεσιαλιτέ.

Δεν αντιστάθηκε στη μυρωδιές και δοκίμασε το «κοτόπουλο στη σούβλα με δεντρολίβανο». Όπως πληροφορήθηκε ο φαντάρος αυτός εργάζονταν ως μάγειρας σε ξενοδοχεία πριν παρουσιαστεί.

Σε άλλη στιγμή ένας άλλος φαντάρος που υπηρετούσε εκεί εντυπωσίασε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με τις γνώσεις του στη φωτογραφία του. Ο Δ. Αβραμόπουλος του είπε ότι αφού υπηρετείς πέντε μήνες στη παραμεθόριο θα πάρεις μετάθεση για το υπουργείο καθώς σε χρειαζόμαστε εκεί.

Βέβαια ο υπουργός ανάφερε ότι θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» και οι αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ , ΓΕΣ , ΑΣΔΕΝ ,ο διοικητής του στη Λήμνο και μετά να μετατεθεί. Οι αρχηγοί αμέσως απάντησαν θετικά στον υπουργό. Ο φαντάρος όμως δεν συμφώνησε ! Δεν «ψάρωσε», ούτε δελεάστηκε από τον ερχομό του στην Αθήνα.

Ως …ισότιμος συνομιλητής ο εν λόγω φαντάρος απάντησε ότι δεν φτάνουν μόνο οι αρχηγοί να συμφωνήσουν καθώς πρέπει να του το επιτρέψουν και οι άλλοι συνάδελφοί του ώστε να μη «χωθούν» για να φύγει αυτός(!) για Αθήνα. Απολαμβάνοντας την όλη κατάσταση αυτή και χαμογελώντας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απευθύνθηκε στους άλλους φαντάρους και τους είπε:

« του δίδεται την άδεια να μετατεθεί;» Και όλοι απάντησαν με ηθικό ακμαιότατο και βροντερή φωνή «Ναι».


σχετικα αρθρα