Εντυπωσιάστηκε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ από τα εκθέματα του  Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο επισκέφτηκε μαζί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Έχετε ένα από τα ωραιότερα Μουσεία του κόσμου» είπε ο κινέζος πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά, όπου βρέθηκαν μαζί με τις συζύγους τους, ενώ το παρόν έδωσε και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Κετσιάνγκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πινακίδα της Γραμμικής Γραφής Β και την αποκρυπτογράφησή της, ενώ εντυπωσιάστηκε από τα χάλκινα αγάλματα του Ποσειδώνα και του «τζόκεϊ» του Αρτεμισίου.

Έδειξε να απολαμβάνει τη ζωντάνια των χρωμάτων της τοιχογραφίας της Άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας και έκανε ερωτήσεις στον αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Γιώργο Κακαβά, σχετικά με την τεχνογνωσία των Ελλήνων στην επεξεργασία των φυτικών χρωμάτων.

Η σύντομη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του στην αίθουσα με τα εκθέματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Πριν αποχωρήσει από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρωθυπουργικό ζεύγος παρέλαβε αναμνηστικά δώρα από τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού και τον διευθυντή του Μουσείου.