Το πρωτοσέλιδο της real news αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου για το γεγονός πως η χώρα μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας «φουσκωμένου» ελλείμματος το 2009.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου που δια του εκπροσώπου του εξέδωσε ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και υπογραμμίζεται το γεγονός πως η κυβέρνηση Σαμαρά απεδέχθη πως το έλλειμμα ήταν στο 15,6% το 2009.

Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης του κυρίου Ελενόπουλου υπογραμμίζεται πως « η αδυναμία και η άρνηση κατανόησης αυτής της αδήριτης ανάγκης, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: από τη μιά, οι πολλοί να πληρώνουν και μάλιστα, δυσανάλογα, τις τραγικές συνέπειες από τις επιλογές των πραγματικών υπευθύνων και από την άλλη, να εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση.»

Λίγη ώρα αργότερα η Χαριλάου Τρικούπη επισήμως στήριξε τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση ήρθε από τη ΝΔ για να ακολουθήσει ανταπάντηση από το ΠΑΣΟΚ το οποίο παλεύει καθημερινά να διαχωρίσει τη θέση του από την ΝΔ.

Οι έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα απέναντι σε αποφάσεις που και η Χαριλάου Τρικούπη έχει υποστηρίξει, προκαλούν προβληματισμό ακόμη και σε στελέχη του κόμματος καθώς πίσω από αυτές τις αντιδράσεις βλέπουν εκλογικούς σχεδιασμούς.

Έτσι ,και παρά το γεγονός πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πως η παρούσα Βουλή μπορεί να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιοι εκτιμούν πως το Φθινόπωρο θα υπάρξουν εξελίξεις. Όπως λένε κάποιοι «για να υπερασπίζεται ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου κάτι δεν πάει καλά» 

Ο.Α.