Με επιστολή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου σχολιάζει το δημοσίευμα σχετικά με τη σχέση της με τον συνάδελφό της κ. Θανάση Οικονόμου και τις λεπτομέρειες σχετικά με τον χωρισμό του από τη σύζυγό του.  

Στην επιστολή προς το Πρώτο Θέμα εφημερίδα που δημοσίευσε το ειδύλλιο τονίζει μεταξύ άλλων πως «παρότι στεναχωρούμαι για μια σχέση ανθρώπων που κατέληξε στα δικαστήρια, δηλώνω ρητά ότι η διάσταση των συζύγων και όλη αυτή η εξέλιξη δεν με αφορά και δεν οφείλεται σε εμένα, από καμία άποψη».

Ολόκληρη η επιστολή της βουλευτή: 

«Κύριοι, ξαφνιάστηκα δυσάρεστα από το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας «Πρώτο Θέμα» (Κυριακή, 22-06-2014), με φωτογραφίες, προσβλητικές αναφορές και υπονοούμενα που γίνονται για το πρόσωπό μου. Το δημοσίευμα δεν είχε διασταυρωθεί και ελεγχθεί για την αλήθεια του, τουλάχιστον για όσα με αφορούν, ενώ δεν ερωτήθηκα καν σχετικώς από το συντάκτη του άρθρου, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Κύριοι, παρότι στεναχωρούμαι για μια σχέση ανθρώπων που κατέληξε στα δικαστήρια, δηλώνω ρητά ότι η διάσταση των συζύγων και όλη αυτή η εξέλιξη δεν με αφορά και δεν οφείλεται σε εμένα, από καμία άποψη. 

Πιστεύω πως η ζωή μου, δημόσια και ιδιωτική, είναι τέτοια που δεν έδωσε ποτέ αφορμή για αναφορές σαν αυτές που γίνονται στο δικόγραφο και στο δημοσίευμα που το υιοθέτησε φωτογραφικά».