Τελικά, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας υπενθυμίζει ότι βλέπει την κοινωνία από τη δική του -ιδιαίτερη- οπτική.

Μιλώντας στον Βήμα Fm για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους δικαστικούς και το ενδεχόμενο ανάλογων, αναδρομικών αξιώσεων από τους βουλευτές έριξε νέα... βόμβα, λέγοντας ότι υποφέρει με τη σύνταξη των 1.800 ευρώ που λαμβάνει.

Ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά: 

«Εάν κάποιοι αποφασίσουν – γιατί βλέπω τώρα ένα πνεύμα κατά των δικαστών – και δεν δικαιώσουν τον εαυτό τους, διότι πιστεύω ότι ορθώς έπραξαν οι δικαστές και τον δικαίωσαν από την τυπική άποψη, της εφαρμογής του δικαίου, θα μπορούσε άλλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου θα εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας δικαίου ότι δεν μπορεί να χειροτερέψεις αναδρομικά τις συμβατικές συνθήκες μιας εργασιακής σχέσης, σε έναν εργοδότη. Εκεί θα άνοιγε επίσης ο δρόμος για να δικαιωθούν κάποιοι και ανατρέπεται η οικονομική πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο, εγώ δεν θα κάνω προσφυγή, παρόλο ότι υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω…».

Πάλι καλά που παραδέχθηκε ότι δεν είναι σύνταξη πείνας. Το ερώτημα είναι σε ποιους απευθύνεται: Στους συνταξιούχους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους; Στους συνταξιούχους που δεν ξερουν αν τον επόμενο μήνα θα παρουν τα ιδια ή λιγότερα χρήματα; Σε όσους εργαζομένους βγάζουν τα 1.800 ευρώ σε τρεις ή τέσσερις μήνες; Ή σε εκατομμύρια Έλληνες που επίσης είχαν προγραμματίσει αλλιώς τις ζωές των ιδίων και των οικογενειών τους πριν από το Καστελόριζο το 2010, που έβαλε την Ελλάδα στον λαβύρινθο των μνημονίων;

Καλή η ειλικρίνεια, αλλά η έλλειψη μέτρου αποτελεί πρόκληση...

 

Β.Β.