Δίχως απρόοπτα και υψηλούς τόνους επικυρώθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μάλιστα, ακόμα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – δεδομένων και των όσων έλεγε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μετακίνηση του πρώην υπουργού Οικονομικών- οι αντιδράσεις στην επιτροπή ήταν... χλιαρές και μάλιστα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αν μη τι άλλο έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρώην ΥΠΟΙΚ αρκετές φορές.

Στην ερώτηση λοιπόν του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ αν βλέπει τον νέο ρόλο τού κεντρικού τραπεζίτη ως το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού, η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν «θα είμαι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων».

Μάλιστα, ο νέος διοικητής της ΤτΕ έφτασε στο σημείο να... αναγνωρίσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά:

«Αναγνωρίζω την ήπια κριτική που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω μαζί του. Ως υπουργός είχαμε διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πολιτική. Τώρα έχω άλλη ιδιότητα. Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας η δουλειά μου είναι η νομισματική πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.