Τις τελευταίες ημέρες κάτι τρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ... Μόλις κατακάθισαν οι πανηγυρισμοί για την πρωτιά στις ευρωεκλογές και τη νίκη στην περιφέρεια Αττικής, διαδέχθηκε η κριτική, η εσωστρέφεια και τα βέλη εκατέρωθεν.

Το βασικό ερώτημα που προέκυψε είναι και βασικό για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Προς τα που οδεύουμε; Και το κυριότερο: Με ποιους;

Η Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο επιχείρησε να δώσει μία πρώτη απάντηση, εξουσιοδοτώντας τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε ανοίγματα, κυρίως προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος.

Και σε κύριο πολέμιο αυτής της απόφασης έχει εξελιχθεί ένα στέλεχος το οποίο δεν θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ο... συνήθης ύποπτος: Πρόκειται για τον Γιάννη Μηλιό, προβεβλημένο μέλος του κόμματος, και το κυριότερο, προερχόμενο από την τάση των προεδρικών, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή που διαμόρφωσαν το πλαίσιο θέσεων και των απόψεων του κόμματος από τις εκλογές του 2012 και έπειτα.

Και αυτή τη διαφωνία του κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμαχιών, ο πάλαι ποτέ «προεδρικός» Γιάννης Μηλιός φροντίζει να την αναδεικνύει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του στο Βήμα FM:

«(...)Η δεύτερη εκδοχή είναι να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με δυνάμεις όπως “Tο Ποτάμι”, η ΔΗΜΑΡ και η Ελιά, αλλά συνεχίζουν να ακολουθούν την πολιτική των κυβερνήσεων που είχαμε μέχρι τώρα. Ξέρω ότι λένε διάφορα “ναι μεν αλλά”, αλλά είναι αυτά πως “ό,τι έγινε, έγινε και να μην υπάρχουν από εδώ και πέρα άλλες περικοπές”(...). Συνεπώς η δεύτερη εκδοχή αυτή δεν θα πρέπει να υπάρχει, διότι αυτό δεν θα σήμαινε ανατροπή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Θα ήταν αρνητική για τα συμφέροντα που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε».

Το newpost.gr κατέδειξε πρόσφατα την αλλαγή στάσης του κ. Μηλιού, η οποία όσο περνούν οι ημέρες μετατρέπεται σε... χάσμα, σε σχέση με τις τοποθετήσεις της τάσης των «προεδρικών», οι οποίοι καταγράφουν απώλειες, ειδικά μετά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τελικά όμως που οφείλεται η αλλαγή πορείας του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ; Προσωπική πικρία απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα ή μήπως ο κ. Μηλιός αποφάσισε να στρίψει το... τιμόνι προς τα Αριστερά;

ΠΑΝ.ΒΕΛ.