Αρνήθηκε... ευγενικά την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά για συμμετοχή στην εκδήλωση για τη «μικρή ΔΕΗ».

Η Αγίου Κωνσταντίνου διά επιστολής του Γραμματέα της Κ.Ο., Δημήτρη Αναγνωστάκη, γνωστοποίησε ότι δεν θα δώσει το παρών, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.

Σε σχέση με τις θέσεις μας για την ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:

Η ΔΗΜΑΡ εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση ήταν αντίθετη.

Ειδικότερα για το θέμα των δικτύων της ιδιωτικοποίησης – πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε την ρύθμιση καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για να δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Κ.Ο εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Β.Β.