Μία ανακοίνωση που από κάποιους θα μπορούσε να εκληφθεί ως απάντηση στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση μετώπου κατά της ιδιωτικοποιήσης της ΔΕΗ εξέδωσε την Πέμπτη το ΚΚΕ.

Ο Περισσός απαντάει με ένα «ναι μεν αλλά», λέγοντας πως το κόμμα «θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις να ορθωθεί τείχος αντίστασης και ανατροπής του κυβερνητικού σχεδίου για τη “μικρή ΔΕΗ”».

«Ο αγώνας ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πολιτική απελευθέρωσης του τομέα ενέργειας, που προωθείται εδώ και χρόνια από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους λαϊκούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους του κλάδου» αναφέρει το ΚΚΕ.

Ωστόσο, προς αποφυγή... παρεξηγήσεων ο Περισσός σπεύδει να πάρει σαφείς αποστάσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ταυτόχρονα [ο αγώνας πρέπει να] να αντιπαλεύει τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα της ΕΕ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στις συνθήκες της ευρωενωσιακής απελευθερωμένης αγοράς, μπορεί να υπάρξει επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, να παρέχει φθηνό ρεύμα και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.