Ο καύσωνας χτύπησε κατά κούτελα το υπουργείο Οικονομικών. Δεν εξηγείται αλλιώς η ακαταλαβίστικη διαρροή από την οδό Νίκης για τις μειώσεις φόρων και την... «ανάλυση τεχνικής ευαισθησίας» που χρειάζεται να γίνει στις οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται.

Τι ακριβώς εννοεί ο... ποιητής Γκίκας Χαρδούβελης; Μάλλον θυμήθηκε την εποχή όπου ήταν στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και είπε να μας τα πει... κινέζικα, μία γλώσσα σπάνιας ομορφιάς την οποία ωστόσο δύσκολα μπορούμε να καταλάβουμε.

Τι μας λέει λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών; Ναι να μειώσουμε τους φόρους. Εάν και εφόσον όμως! Εάν υλοποιήσουμε κατά γράμμα και τα 12 προαπαιτούμενα, και εάν καταφέρουμε να δείξουμε στην τρόικα πως είμαστε αξιόπιστοι!

Με άλλα λόγια ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, οι φορολογικές μειώσεις μετατίθενται στις καλένδες, σε ένα διάστημα μακροπρόθεσμο.

«Μακροπρόθεσμα, είμαστε όλοι νεκροί», είπε ο οικονομολόγος Τζον Μέιναρντ Κέινς. Και είμαστε νεκροί όσες «αναλύσεις τεχνικής ευαισθησίας» και εάν μας κάνει το οικονομικό επιτελείο, θα συμπληρώναμε εμείς...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.