Αυτή η εικόνα δεν μας τιμά ως χώρα που θέλει να λέγεται οργανωμένη και τουριστική. Έξω από το στολίδι Μουσείο της Ακρόπολης και κάτω από τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα έχουν παρκάρει στη σειρά οι λιμουζίνες των επισήμων που πήγαν σε εκδήλωση στο Μουσείο. Η εικόνα όπως είναι φανερό θυμίζει έκθεση καινούργιων ή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. 

Πώς να αιτιολογήσει η οικογένεια που περπατάει με το καροτσάκι στον ξακουστό σε όλη την οικουμένη πεζόδρομο της Αθήνας, ότι δίπλα τους περνά ένα αυτοκίνητο απειλώντας τη σωματική τους ακεραιότητα, ανενόχλητο από τις αρχές; Ακόμα περισσότερο, όταν πιο κάτω, στην ίδια σειρά με τις λιμουζίνες, βρίσκεται και περιπολικό της αστυνομίας;

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους για την ασφάλεια των υψηλών προσώπων και των επισήμων. Σε όλα τα προβλήματα, όμως, με λίγη καλή θέληση μπορεί να βρεθεί η λύση. Θα ήταν προτιμότερο φαντάζομαι για την εικόνα της ...βιτρίνας της χώρας μας, να έφερναν τα αυτοκίνητα τους επισήμους, μετά να πάρκαραν κάπου πιο μακρυά και όχι μπροστά στο Μουσείο, έως την ώρα που θα τους παραλάβουν μετά τις όποιες εκδηλώσεις. 

Τώρα αν οι πολιτικοί μας, βουλευτές και υπουργοί, δεν νοιώθουν ασφαλείς να περπατήσουν ανάμεσα στους πολίτες, είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουν με τις πολιτικές τους. Όχι με το να "μουτζουρώνουν", με την παρουσία των αυτοκινήτων τους, την εικόνα που ήρθαν οι τουρίστες να αποτυπώσουν, με τα μάτια ή τις κάμερες τους, από την άλλη άκρη του κόσμου!
Παιδιά, να οργανωθούμε...