Πολλά στελέχη κομμάτων με τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει από τα χαμηλά ποσοστά του άλλωστε ισχυρού δικομματισμού δεν έχουν πια στέγη. Για ό,τι παλιό φεύγει ένα νέο γεννιέται . Για παράδειγμα το «Ποτάμι». Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές.
 
Οι ευρωβουλευτές αυτοί χρειάζονται υποστήριξη. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ απο 8 που είχε στις ευρωεκλογες του Μαίου εξέλεξε μόλις δύο ευρωβουλευτές. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν αναγνώρισε τη συνεισφορά ορισμένων στελεχών στις Βρυξέλλες στις προσπάθειες που έκανε η ευρωομάδα του κόμματος. Ένα από αυτά τα στελέχη είναι ο Αντώνης Κοσσυβάκης ο οποίος πήρε μεταγραφή στην ευρωομάδα του Ποταμιού που εντάχθηκε στην σοσιαλιστική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου.
 
Ο κ. Κοσσυβάκης γνωρίζει καλά τα κατατόπια στις Βρυξέλλες κατά συνέπεια οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματος του κυρίου Θεοδωράκη θα έχουν πολλή και ποιοτική υποστήριξη. Το παράδοξο είναι πως το ΠΑΣΟΚ άφησε ένα ακόμη πολύτιμο στέλεχος να φύγει. Βεβαίως η εξήγηση που δίνουν πολλοί είναι πως ο κος Κοσυββάκης χρεώνεται στους παπανδρεϊκούς.
 
Ο.Α.
TAGS